buroGeus

DOV ook voor jonge generatie interessant!

Publicatie in DOV magazine, uitgave november 2014, door Conny Taheij:


Edward de Geus van buroGeus is ruim drie jaar lid van de DOV. Voor het netwerk, de gezelligheid en omdat de DOV zich actief sterk maakt binnen gemeente en politiek om Dordrecht aantrekkelijker te maken voor ondernemers.

,,Dat laatste weten veel jongere ondernemers niet en dat is jammer. Ook voor ondernemers van de nieuwe generatie kan de DOV veel betekenen. Er zijn bovendien veel ervaren ondernemers lid aan wie je in je netwerk iets kunt hebben," stelt De Geus.


Dat de DOV veel werk verzet als belangenbehartiger gebeurt veelal achter de schermen. Tijdens de ledenbijeenkomst voor de zomervakantie in het Dordrechts Museum werd hem dat nog eens duidelijk. Toen somde voorzitter Anneke Maagdenberg op wat er is bereikt rond onder meer vergunningen en aanbestedingen en dat er aandacht is voor de bereikbaarheid, het ondernemersfonds en gastvrijheid van de stad - het boeien en binden van bezoekers en natuurlijk de koopzondag. ,,Dit mag best nog meer naar buiten worden gebracht,'' vindt De Geus. ,,Daarmee kan de DOV ook extra leden krijgen, waardoor je als vereniging nog sterker staat."

Neem een jonge collega mee

Tijdens diezelfde zomerse bijeenkomst constateerde hij ook dat er vooral veel ondernemers van de 'gevestigde orde' aanwezig waren. Hoog tijd dat ondernemers van de 'jonge' generatie zich aansluiten. Edward zelf neemt volgende keer in elk geval een 'jonge' collega mee om kennis te maken met de DOV. ,,Dat zouden meer leden kunnen doen. De sfeer is altijd goed en voor de contributie hoeven mensen het ook niet te laten."


Om aantrekkelijker te zijn voor de nieuwe generatie ondernemers kan ook de uitstraling van de DOV wel een update gebruiken, meent De Geus. Dat de vereniging ook op Twitter actief is, noemt hij een goede zaak.


Edward de Geus vierde recent het 10-jarig bestaan van zijn creatie- en communicatiebureau buroGeus, gevestigd aan de Voorstraat. ,,Hoe ik het ondernemerschap beleef? Ik kan beter tekenen dan praten, maar ik vind het nog steeds een uitdaging, geniet van het persoonlijk contact en het feit dat ik anderen van a tot z kan helpen bij het neerzetten van hun product en het dan zie uitgroeien tot een succes. De diversiteit van mijn klanten maakt het zo leuk; van winkelcentrum tot scheepsbouwer, van tv-kanaal tot Dordrecht Maggezien. Het is prettig zaken doen in deze stad. Het gungehalte is in Dordrecht heel hoog en gelukkig ken ik heel veel mensen," lacht hij.

Overzicht nieuwsberichten

DOVartikel.png